GoldenRo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GoldenRo專用討論區

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

可唔可以改返以前條命中迴避公式...

向下 
3 posters
發表人內容
GM01
Admin

文章數 : 24
注冊日期 : 2010-01-17

可唔可以改返以前條命中迴避公式... Empty
發表主題: 回復: 可唔可以改返以前條命中迴避公式...   可唔可以改返以前條命中迴避公式... Empty周二 2月 09, 2010 12:27 am

R版就係為左3轉而設
基本命中率[BLv + DEX + 175] * 基本逃避率[BLv + AGI + 100]

從另一個層面黎講,舊有怪物強化左
你唔可以用以前夠打,變成依家唔夠打既概念去做假定

以前因為有左轉生,舊王(大巴,黑王果d)大幅強化
唔通果陣d人又要話改番以前個怪物強度?
出到三轉既時候所有野都要更新,呢個係R版,除非你玩緊冇3轉冇R版既server,舊還舊,新還新,規則係官方定,唔係我要難為玩家

再講,隻怪改左過百lv,如果你仲要越級打就要有相應既代價
正如以前騎士可以反擊單食王,依家唔得係一樣,唔係單方面改,係雙方面
相對地如果用舊有公式既話,3轉就會太強化,強左咁耐改番平衡,你唔會先入為主左掛?

上面有人話GM唔會理咁多,你講既野得後半句岩
一係繼續玩一係立即離開,呢樣冇錯,你話我唔理,但其他人既要求至少要有理據掛?

一句 : GM,隻王太勁,改改佢 <-如果你問題只係咁,我只可以講句屌你老母
相反: GM,隻王太勁,XXX公式有錯搞到佢勁左,改改佢 <-- 起碼知咩事而過強,邊到有問題先,我一定會處理
命中迴避公式上面都有人講左我就唔再提
回頂端 向下
sea
訪客

發表主題: 回復: 可唔可以改返以前條命中迴避公式...   可唔可以改返以前條命中迴避公式... Empty周一 2月 08, 2010 7:46 pm

佢改既乜唔係係韓國Renewal素計算公式咩?
你比個條網沒有所需flee既新要求

實際情況係
簡單以修2為例
襤褸腐屍 123等
屠殺腐屍 124等
flee396既騎 最小每五中一
flee300既騎 下下中
134等 120+17 著白幽騎測試

龜島 果樹龜 90等
108等阿修 flee367 十下中三
*順帶一提 果樹龜打我數字為20xx 但實際傷害為2xx

我個人感覺係可能99等越級打修2
而怪物係呢次更新到改強左
flee廢左好多從而大大增加升等時既麻煩,藥水同埋時間...
回頂端 向下
viofa
Admin

文章數 : 6
注冊日期 : 2010-01-25

發表主題: 回復: 可唔可以改返以前條命中迴避公式...   可唔可以改返以前條命中迴避公式... Empty周一 2月 08, 2010 4:22 pm

佢改既唔係flee公式 係怪物lv公式
新公式出左黎 等級同exp有所調整 所需的flee都唔係一樣
詳情可依http://cat.time-loop.net/htm/Renewal/mob.htm 看看新的要求
回頂端 向下
Admin

文章數 : 1
注冊日期 : 2010-02-08

發表主題: 回復: 可唔可以改返以前條命中迴避公式...   可唔可以改返以前條命中迴避公式... Empty周一 2月 08, 2010 1:54 pm

算數啦...個GM唔會理你咁多~一係繼續玩,一係立即離開~
回頂端 向下
ZZZ
訪客

發表主題: 可唔可以改返以前條命中迴避公式...   可唔可以改返以前條命中迴避公式... Empty周日 2月 07, 2010 8:38 pm

依家靠flee搵食既職真係無得玩..
我個刺客LV98 AGI99 +幽披 +升盡殘影 都唔夠避差唔多兩下中一下咁款..
打修2 比怪打下下中..一個音投就要收皮..
我算叫做半個老手..有少少裝同錢買水都叫好D..
其他真係新手果D 你叫人點升..
大家玩私服都係為開心JE
相信改回以前公式 新手老手都開心
Embarassed
回頂端 向下

可唔可以改返以前條命中迴避公式...
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
GoldenRo :: 吹水區-
前往: